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Costadilà

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Toutes les cuvées sont totalement sans ajout de soufre (sans sulfites ajoutés)
Majorité des cuvées sans ajout de SO2
Travail des vignes à cheval Travail des vignes à cheval
Culture de cépages hybrides

Costadilà - Italie

Alex Della Vecchia    

Via San Lorenzo, 111, 31029 San Lorenzo TV

04575390275

04575390275

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Le domaine

Costadilà was one of the first wineries to propose and enhance the type of Colfondo wine, the so-called sur lie or on yeasts, the sparkling wine made from native white grapes of the Treviso hills. A winemaking method that has its roots in the history and rural tradition of the hills of Valdobbiadene, Conegliano and Asolo, an artisanal production that dates back to the end of the nineteenth century, mainly intended for family and local consumption.


Les vignes

Different cru, diversified terroir: Sedimentary carryover and marl, Clay, Clay mixed with pebbles from moraine hills, Sedimentary carryover, Vulcanic. Average age of vineyard from 15 to 70 years


La vinification

Spontaneous fermentation and maceration of the skins – in steel for the last decantation – Bottling with the addition of must from dried grapes.


Les vins

Intense golden yellow. Fragrant aromas of fresh yeast with clear hints of tropical fruit, and floral aromas. Juicy palate, with soft, fresh tones and a pleasant mineral flavour.

Les informations n'ont pas été renseignées par le vigneron, elles sont donc données à titre informatif sans garantir leur exactitude


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