Viña Urubi

Viña Urubi - La Rioja  Aucun ajout de SO² sur toutes les cuvées Demeter

Demeter, L'agriculture bio-dynamique Visiter leur site
Qualité France Visiter leur site
Ecocert Visiter leur site
Biodyvin Visiter leur site
Fnivab Visiter leur site
Nature et progrès Visiter leur site
Les vins S.A.I.N.S Visiter leur site
Association des vins naturels Visiter leur site
La Renaissance des Appellations Visiter leur site

Toutes les cuvées sont totalement sans ajout de soufre (sans sulfites ajoutés)
Majorité des cuvées sans ajout de SO²

Beatriz Izquierdo    

Carretera Comarcal LR-115km43, 26559 Aldeanueva de Ebro

003 49 41 16 35 77

003 49 41 16 35 77

Contacter le vigneron par mail


Le domaine

In 1998 we started with our winery to elaborate our own wines. But before that, we already grew our vineyards. Since more than 30 years we have been practising organic agriculture and more recently, the biodynamic agriculture. 
Five-six years ago we decided to try to elaborate our wines with less intervention, more naturally, but without selling these wines, just to try more natural and traditional ways to elaborate our wines. 
Last year, we decided to go a step furhter, and start a new proyect, Viña Urubi, to elaborate and sell these natural wines, because we saw they were really good and the quality of these wines is perfect; and we released our Ingenium wines, without add sulphites and low intervention; with our best grapes to get the best wines, the most natural ones.  

Les vignes

Three wines, one white and two reds. Very special and unique wines. 
Maturana blanca fermented in new oak barrels, garnacha matured in a concrete egg; and tempranillo fermented in concrete egg and matured in oak barrels. 
Without adding sulfites and with very low intervention during their elaboration.

La vinification

Ingenium wines are our most special wines, with very low intervention during the proccess and using the best grapes from our biodynamic vineyards. 

Les vins

Natural wines, with the best and most natural flavours.

Informations données par le vigneron


Afficher / Cacher la carte

Méthodes de travail (2019)

A la vigne A la cave
Activité de négoce ? Oui, 50% Utilisation d'intrants autre que le SO² Non
Surface totale du domaine 25 hectares Filtration des vins Oui Only a vast filtration.
Rendements moyens 10-45 hl/ha Collage des vins Non
Vendanges manuelles Oui Flash pasteurisation, osmose inverse ou tout autre manipulation technique Non
Utilisation de produits de synthèses Non Quantité moyenne de SO² ajoutée (en mg/l) 0
Mode de culture biodynamic Cuvées par millésime 2
Certification Oui DEMETER Cuvées sans ajout de SO² 2

Le vigneron a rempli sa fiche et a certifié sur l'honneur l'exactitude de ces données le 12-12-2019

Analyse des vins

Vin Cuvée Année SO² total mg/l Source
Maturana Blanc 2018 13 Analyses
Tempranillo Rouge 2018 <7 Analyses
Garnacha Rouge 2017 <7 Analyses

Prochains salons

Salons passés